.

.

fredag 20. februar 2015

Glutenfritt bröd med zucchini









Kopp ifrån Rice


 Hej!!

Zucchini  är en grönsak som allt oftare hamnar i vårt kylskåp nuförtiden. Jag brukar använda det till spagetti, eller istället för lasagneplattor och i wook och grytor, men idag hamnade den i ett frall-bak för första gången. Bullarna blev saftiga och goda och smakade himmelskt med smör och ost!

Ingredienser:
1 liten zucchini
1/2 tsk salt
4 ägg

1.5 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1 dl sesamfrön


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Riv ned zucchinin på den fina sidan av rivjärnet och lägg den i en sil. Salta över zucchinin och låt den rinna av medans du vispar upp dina ägg i en bunke. 

Lägg havregrynen i en mixer och kör till det blir ett grovt mjöl. blanda sedan ner kokosmjöl, sesamfrön, fiberhusk och bakpulver. 

Krama ur zucchinin så att överflödig vätska försvinner. Blanda ihop alla ingredienser och låt det sedan stå och svälla i 5 minuter. 

Förma "degen"(det går lättare om du har lite vatten på händerna) till 8 bullar och grädda i ugnen i 8 minuter. 

Glad fredag!!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar