.

.

fredag 30. januar 2015

Rödbetsbolognese med blomkålsris

Hej!

Efter att ha gått runt i någon sorts näs-sprays-koma i tre dagar har både jag och barnen fått lite aptit igen, halleluja! Vid lunchtid fick jag en släng utav vitamin-hybris och började slänga ner allt som jag tycker är nyttigt i en gryta; rödbetor, lök, chili, vitlök, smör, tomater och blomkål. Det blev inte märkligare än en vanlig bolognese, fast med 2 rivna,råa rödbetor i såsen, och kokt, grovriven blomkål till. Men det blev väldigt gott!

Blomkålsris:

Riv blomkål på det grövsta sidan av rivjärnet. Koka upp vatten med lite salt, och släpp i kålen. Låt det koka i 20 sekunder("snabbpasta kan slänga sig i väggen!). Sila i durkslag och släng på en klick smör. mumma!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar