.

.

onsdag 10. desember 2014

Egna "soltorkade" tomater



Igår hittade jag en burk tomater i kylskåpet som jag tydligen hade glömt att vi hade. Det blev ett lysande tillfälle att göra egna "soltorkade" tomater. Väldigt enkelt, och så himla gott: 

Dela tomaterna i halvor, lägg dem på bakplåtspapper och sprinkla över salt. Jag använde mitt flingsalt med jalapenjo. 

Sen bakar du tomaterna i ugnen på 100 grader i 4 timmar. Öppna luckan en gång i timmen för att släppa ut fukt. När fyra timmar har gått stänger du av ugnen och låter tomaterna stå kvar där inne över natten. 

Lägg tomaterna i en snygg burk, fyll på med rapsolja (eller olivolja, men den blir så ful i kylskåpet), och tillsätt eventuellt lite vitlöksskivor och örter. Njut :) 

Klicka HÄR för bildkälla


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar