.

.

søndag 13. juli 2014

Blank canvas


Ovanvåningen i vårt båthus stod äntligen klart till "inflyttning" när jag av en händelse satt och tittade på "Sommar med Ernst" på tv4 play. Han renoverade ett båthus. Invändigt målade han det vitt. Jag blev så inspirerad att jag höll på att trilla av stolen. Jag visste redan då att även vårt båthus skulle få ytterligare en make over, jag var såld. Frågan var bara hur jag skulle lägga upp det här för min älskade man. Mannen som redan hade börjat att hänga upp tavlor (7 stycken) och göra sig hemmastadd med garnkulor och allt....

Försiktigt trevade jag mig fram
- Fint att du har börjat pynta älskling..
- Tack! Jag blev så jävla nöjd med tavlorna, nu känns här riktigt mysigt, nu ska vi bara bära upp stolarna och hämta soffan och..
- Måla allt vitt.
-.....
- Det kommer att bli så fint! Vi har billig färg på jobbet och alla möbler är ju ändå inte på plats? Jag kan plasta golvet, maskera fönstret och...
- Ta ner alla tavlor igen?
- Uhuum :)

Min älskade log. Ett något krystat leende med sammanbitna tänder, men han log. Det är bara det att efter snart 13 år tillsammans har jag lärt mig att läsa min älskades tankar. Trots hans tappra smil kunde jag se vad han tänkte: FAN TA DIG ERNST!

Tja, nu är det färdigmålat, visst blev det fint?
Man tager vad man haver

Bakgrundshistoria:
Nu är det snart två år sedan vi blev stolta ägare till vårt älskade naust, eller båthus. Då var huset i akut behov av renovering, taket hade börjat att lossna, väggarna var murkna, ja  hela konstitutionen lutade faktiskt oroväckande. 
I februari i år satte vi igång med en total make over. Vi hade vid det laget insett vår begränsning och tog hjälp utav tre hantverkare. Bästa beslutet någonsin! Taket revs, golvet sänktes, den gamla pappklädningen försvann och upp kom en ny i trä, nytt innertak plus utvändigt plåttak,  konstruktionen förstärktes med kraftigt virke och golvet sänktes så att det blev två våningar. Äntligen fick vårt naust den kärlek som det förtjänat.  
1 kommentar:

  1. Det ser ut som dere har hatt litt av en malejobb, men guri så flott, lyst og koselig det ble! :) Virkelig bra jobba! :)

    SvarSlett