.

.

tirsdag 6. august 2013

Ut i vår hage


 I morse tog jag mig en lång runda i trädgården. Även om det känns som om hela sommaren har regnat bort så inser jag att trädgården lever och frodas iallafall. Det är en fin tröst. Och även om jag tvungen att vada genom pölarna och dra regnkappan lång ner över ögonen kunde jag känna dofterna ifrån rosorna och den grekiska lövkojan. Grönkål och svartkål dyker upp överallt, morotblasten har blivit så stor och kraftig att det liknar små palmträd,  min rosa lavendel och rosenmalvan blommar äntligen medans den italienska oxtungan bjuder på naggande knoppar. 

Om jag ska välja en favoritblomma i år så måste det bli den grekiska lövkojan! Det är inte den vackraste blomman i trädgården, men den doftar godare än alla dom andra tillsammans! Det doftar som en blandning av violgodis och doftpioner. Den är härdig, gror snabbt, tål väder och vind (tydligen) och fröna är billiga. Jag har planterat den rätt utanför terrassen, tanken var att M. och jag skulle kunna sitta ute om kvällarna, dricka vin och känna dofterna. Nu blev det ju inte så, eftersom sommaren har varit så pissekall att vi mest har suttit inne, men jag har varit ute och sniffat lite iallafall. Varje kväll :)

7 kommentarer:

 1. Söt! Doftande blommor är ljuvliga. En viktig del i trädgården!
  Ha det gott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Merja, ja doft behöver vi :)

   Nästa år hoppas jag hitta goda grönsaker med som luktar fantastiskt på samma gång.... Några tips?

   Slett
 2. Oh, den odlade jag för en herran massa år sedan och visst doftar den underbart. Bra att du påminde mig om den - kanske ska jag så nästa år?

  Kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Anna!
   Ja det tycker jag :) Ha en underbar kväll!

   Slett
 3. så söt liten blomma
  man glömmer lätt bort att det inte har varit kanon sommar i hela landet
  ha det så bra
  maggan

  SvarSlett
 4. Vilken söt liten blomma! Den har jag inte sett förut.
  Ha det fint,
  Carina

  SvarSlett