.

.

lørdag 20. april 2013

Majs och kesoplättar a´la Knerten



 God lördag!
Idag går allting lite långsamt :) Det är skön-lördag, småstädning, lång- brunch och lunk. Till brunchen stekte jag plättar, som snabbt döptes till: Knerten plättar, och dom blev riktigt goda! Kanske inte det mest  hälsosamma man kan gaffla i sig en lördagmorgon, men det måste ju inte alltid vara det. Hälsosammt alltså, gott måste det alltid vara ;)

Dom är "hursomhellst"lagade med kärlek...



 Recept:
300 gram majskorn
3 ägg
1 dl vetemjöl
150 gram burk keso/cottage cheese
1/2 tsk. salt
Smör till stekning

Börja med att köra majsen snabbt i en matberedare (5-6 sekunder). Vispa äggen, och tillsätt mjöl, salt, keso och majsen. Stek plättarna i smör, använd ca. en matsked med röra pr. plätt, och stek dem ca. 2 minuter pr sida. Färdigt :)

Gott med bacon och färska tomater till!


Receptet är ifrån kokboken: Mat för stora och små, av Charlotta Malhotra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar