.

.

søndag 3. februar 2013

Bravas




Bravassås är något du borde testa om du inte har gjort det! Jag lärde mig det av en argentinsk kock som jag jobbade med på Escalon, för några år sen. Det är en form för fattigmanns-pesto, med spansk vri. "Fattigmanns" därför att mandlar är billigare än pinjenötter, "spansk vri" därför att den är het.

Gör så här;

Rosta 2 paprikor i en torr panna på full värme. Enklast är det om du tar ut kärnhuset, men behåller dem hela. Så kan du snurra dem i pannan tills de blir jämnt brända. De ska bli svarta och mjuka.

Skär i mindre bitar och lägg dem i en matberedare.

Sänk värmen på pannan något, och lägg i 1 dl mandlar, rosta snabbt så de får lite färg, men inte blir brända.

Lägg dem i matberedaren tillsammans med paprikan, en röd chili, 5 vitlöksbåtar och 2 skivor vitt bröd (kan uteslutas)

Häll på 1-2 dl rapsolja och kör till en röra. Smaka till med salt och peppar.







1 kommentar: